Çeltik İçin Gübre Önerisi ve Gübreleme Programı - Takvimi
Çeltik İçin Gübre Önerisi ve Gübreleme Programı - Takvimi
d

Çeltik Gübreleme ve Çeltik Yetiştiriciliği
Çeltik yetiştiriciliğinde gübreleme yoğun şekilde yapılmaktadır. Bölgelere göre ve çeltik tohumu çeşitlerine göre özellikle üst gübresi miktarlarında değişiklik yaşanmaktadır. Çünkü burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu üst gübrelemeyi azotlu gübreleri, şeker gübresi, nitratlı gübreler ve üre gübresi vb. gübreleri gereğinden fazla verilmesi halinde çeltiğin yatması sorunu oluşmaktadır. Bu sorun oluşursa eğer verim son derece düşmektedir. Yine çeltik randımanı da azalmaktadır. Her çiftçi kendi toprağının gücüne göre ekonomik şartlarına taban gübresi uygulamasını yapar. Gerek çeltik için taban gübresi uygulamaları gerekse üst gübresi uygulamaları klasiktir ve çeltikciliği bilen çeltik tarımını bilenler bu gübreleri ne kadar verilmesi gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahiptir. Tabii ki gübre fiyatlarına göre maliyet analizi yaparak ne kadar gübre atabilir, dekara kaç kg taban gübresi verebilir bunlar hedef veriminize göre tercihe kalmış konulardır.
Asıl Çeltik yetiştiriciliğinde gerçek farkı az para ile yüksek verim sağlatabilen Rekor gübre Sıvı Yaprak Gübresi ile sağlayabilirsiniz. Çeltik tarlalarında 2 tekrar tavsiye ettiğimiz bu yaprak gübresi son derece etkilidir. Zaten yukarıdaki gübreleme programın da da zamanları mevcuttur. Özellikle en büyük sorunlarınızdan olan yabancı ot mücadelesinde otun fazla olmasından dolayı ot ilacını fazla kaçırmanız halinde çeltik bitkisinin sararması, yanması vb sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. İşte böyle durumlarda da derhal Rekor Gübre Sıvı yaprak gübresini çeltiğe uygulayınız. 1 litresini 10 dekara uygulamanız en iyi sonucu verir her daim.
Yine yukarıdaki program da kullanılan gübrelerden çeltik ekimi aşamasında toprak altı kullanılan Rekor Gelişim Gübresi vardır. 2 yılda bir kullanılır. bitki gelişimi için son derece etkili bir gübredir. Köklenmeyi ciddi oranda artırır. Özellikle çeltiğin suyunu boşaltıp susuz kaldığı dönemlerde çeltiğin susuz kalmasından kaynaklı zararlarını minimize eder. Başak oluşmadan önce toprağa püskürtülerek yada kullanılan çeltik için sıvı gübrelerimiz vardır. program detayları yukarıda yazmaktadır. Bu gübreleme programı ile en yüksek verimi ve randımanı sağlayabilirsiniz, daha kolay ve sorunsuz bir çeltik tarımı yapabilirsiniz. Detaylı bilgileri de mesai saatlerinde 0232 364 22 22 den arayarak öğrenebilirsiniz.